Business Week
Image
Business Week Image

Waarom Linux zoveel beter is

Geniet van gratis, onbeperkte ondersteuning

Eén van de voordelen van de opensourcegemeenschap (en Linux in het bijzonder), is het feit dat het een echte gemeenschap is. Gebruikers en ontwikkelaars zijn er, op web forums, op mailinglijsten, in IRC-kanalen, om nieuwe gebruikers te helpen. Ze zijn alleen blij om meer en meer mensen te zien overstappen naar Linux, en ze helpen graag om grip te krijgen op hun nieuw systeem.

Dus als er iets is dat u niet verstaat, een programma dat niet werkt zoals u verwacht, of een functie die u niet kan vinden, aarzel niet om hulp te vragen. Als er iemand in de buurt is (familie? collega's?) die Linux gebruikt, zal deze u waarschijnlijk graag helpen. Indien dit niet het geval is, kunt u op het internet gaan en u zult letterlijk duizenden plaatsen vinden waar aardige mensen uw vragen zullen beantwoorden en uw probleem in de meeste gevallen oplossen: geeks (Linux-techneuten) zijn wezenlijk aardige mensen als u uw vraag vriendelijk stelt. Typ "linux help" (of vervang "linux" door eender welke distributie die u kiest - zie de Installeer Linux-pagina) in Google en u zult ongetwijfeld vinden wat u nodig heeft.