Business Week
Image
Business Week Image

Hvorfor Linux er bedre

Dra nyte av gratis og ubegrenset support.

En stor fordel med «Open source»-samfunnet (og spesielt Linux), er at det er godt og sammensveiset. Brukere og utviklere er der ute, på webforum, på maillister, på IRC-kanaler, alt for å tilby hjelp til brukere. De er glade for å se fler og fler bytte til Linux, og de er også glade for å hjelpe en nybegynner til å få tak på et nytt system.

Hvis det er noe du ikke helt forstår, eller hvis du har et program som ikke virker korrekt, eller hvis du ikke finner en funksjon eller tjeneste du leter etter, ikke nøl med å spør etter hjelp. Og hvis det er noen du kjenner (familie? Kollegaer?) som bruker Linux, så vil vedkommende høyst sannsylig tilby hjelp. Eller så kan du gå online og du vil bokstavelig talt finne tusenvis av steder hvor folk vil hjelpe deg med svaret, og så å si alltid blir problemet ditt løst: Geeks er faktisk veldig hyggelige, hvis du er høflig og grei tilbake. Bare skriv «Linux hjelp» (eller bytt ut «Linux» med din distribusjon – se installasjonsdelen av websiden) i Google og du vil garantert finne all hjelpen du trenger.