Business Week
Image
Business Week Image

Varför Linux är bättre

Njut av fri support för evigt

En av de stora tillgångar hos "open source-communityn" (speciellt Linux), är att det är ett riktigt community. Användare och utvecklare är verkligen där, på forum, på mail-listor, IRC-kanaler - där de hjälper nya användare. De är alla glada för att se att fler och fler byter till Linux, och det glada för att hjälpa till med att få iordning på ditt system.

Om det är något du inte förstår, ett program som inte fungerar som du trodde, eller en funktion som du inte verkar hitta, tveka inte att fråga. Om det finns någon i din närhet (Familj? Arbetskamrat?) som använder Linux hjälper han/hon dig säkert gladeligen. Annars kan du bara gå online och du kommer hitta tusentals platser där trevliga människor kommer att svara på dina frågor och lösa dina problem: Nördar är faktiskt väldigt snälla människor, om du bara frågar snällt. Bara skriv "linux hjälp" (eller ersätt linux med namnet på din distribution -- se sektionen för installation) i Google och du kommer garanterat att hitta det du söker.