Business Week 
Image
Business Week Image

Why Linux is Better


Windows ima dosta dizajnerskih grešaka koje uzrokuju da postaje sporiji i sporiji i da ne traje veoma dugo. Sigurno ste već više puta čuli da neko kaže “Moj kompjuter počinje da davi, moraću da ga reinstaliram” Reinstalacija Windowsa rešava problem… do sledećeg puta.

Možda mislite da je to jednostavno način na koji kompjuteri rade, oni su još uvek nova tehnologija i nisu naročito stabilni. Pa, probajte Linux i bićete iznenađeni. Pet godina od danas, Vaš sistem će biti jednako brz i agilan kao na dan kada ste ga instalirali, i da ne pominjemo da nećete brinuti o virusima, crvima, trojancima, špijunima, itd., to bi Vas ionako nateralo na reinstalaciju.

Uspeo sam da ubedim mnogo ljudi da pređu na Linux, i zadrže Windows na svom hard disku, zato što koriste neki softver koji Linux nema (npr Autocad), tako da koriste oba sistema. Od dana kad su prešli na Linux, većina ih je reinstalirala Windows otprilike jednom ili dvaput godišnje, ali Linux ih nije izneverio, i dalje radi savršeno dobro i oštro kao i prvi dan.

Linux Vam omogućava da više radite, a manje vremena provodite u reinstalacijama.